agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

fasola w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

fasola w śmietanie dobra jest da da....

fasola w śmietanie

Składniki:

fasola w śmietanie

 

  • 75 dkg fasola,
  • 2 cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 5 dkg masło,
  • 3 łyżki pasta pomidorowa,
  • 1 łyżka posiekana natka pietruszki,
  • do smaku sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

fasola w śmietanie
Fasolę przebrać, namoczyć w zimnej wodzie na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym wywarem z fasoli, zagotować. Odcedzoną fasolę włożyć do rondla, dodać rozprowadzoną zasmażkę i śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.