Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasola z kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fasola z kiełbasą i pieczarkami to pyszne, sycące danie.

Fasola z kiełbasą i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasola z kiełbasą i pieczarkami

 

  • 30 dag fasoli
  • 1/2 kg kiełbasy cienkiej
  • 15-20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola z kiełbasą i pieczarkami
Fasolę zamoczyć poprzedniego dnia. Nazajutrz gotować w świeżej wodzie. Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół plasterki. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na smalcu razem z pokrojonymi pieczarkami. Do pół miękkiej fasoli dodać pokrojoną kiełbasę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać podsmażone pieczarki razem z cebulą, koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Fasola z kiełbasą i pieczarkami
Fasolę najlepiej zamoczyć poprzedniego dnia
Fasola z kiełbasą i pieczarkami
Posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki podsmażyć na rozgrzanym smalcu

Tagi:

kielbasa