anula7001

anula7001

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Fasola z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i proste danie na obiad.

Fasola z pomidorami

Składniki:

Fasola z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Fasola z pomidorami
Fasolę szparagową myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Pokrojoną gotujemy w delikatnie posolonej wodzie. Pomidory należy sparzyć. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę .Na patelni rozgrzewamy masło. Delikatnie podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy pomidory i smażymy do momentu gdy pomidory staną się "papkowate". Wtedy dodajemy czosnek. Mieszamy. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem i przyprawą Kucharek.Na koniec łączymy z fasolką. Smacznego.