monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Fasolka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Och ten smak :-)

Fasolka

Składniki:

Fasolka

 

  • pół kilograma fasolki
  • 2 wędzone kiełbasy
  • ok 30 dag boczku wędzonego
  • 2 marchewki
  • por
  • cebula
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • majeranek,bazylia,czerwona papryka,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolka
Fasolkę namaczamy najlepiej na noc,wrzucamy do garnka zalewamy wodą gotujemy,boczek i kiełbaskę kroimy podsmażamy i jak fasolka będzie już miękka wrzucamy .Dodajemy pociętą marchew,por,cebulkę,uzupełniamy wodę w razie potrzeby.Na koniec dodajemy pomidory ,przecier i doprawiamy.