Sposób przygotowania:
fasolka bretonska
Moczymy fasolę dzień wcześniej.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy fasolkę. Zaczynamy to gotować na wolnym ogniu. Miksujemy pomidory i dodajemy do fasolki, Kroimy paprykę w kostkę i również dodajemy do gotującej się zupki. Dodajemy posiekany czosnek. wszystko nadal gotujemy. Cebulkę kroimy i smażymy na łyżce oleju. Dodajemy make i przesmażamy. Dodajemy na koniec do zupy kiedy już fasola będzie miękka. Przyprawiamy i jemy. Możemy podawać z kromką chleba.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy fasolkę. Zaczynamy to gotować na wolnym ogniu. Miksujemy pomidory i dodajemy do fasolki, Kroimy paprykę w kostkę i również dodajemy do gotującej się zupki. Dodajemy posiekany czosnek. wszystko nadal gotujemy. Cebulkę kroimy i smażymy na łyżce oleju. Dodajemy make i przesmażamy. Dodajemy na koniec do zupy kiedy już fasola będzie miękka. Przyprawiamy i jemy. Możemy podawać z kromką chleba.