marzanna.danuta

marzanna.danuta

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

fasolka bretonska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sposób na fasolkę po bretońku

fasolka bretonska

Składniki:

fasolka bretonska

 

 

Sposób przygotowania:

fasolka bretonska
Moczymy fasolę dzień wcześniej.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy fasolkę. Zaczynamy to gotować na wolnym ogniu. Miksujemy pomidory i dodajemy do fasolki, Kroimy paprykę w kostkę i również dodajemy do gotującej się zupki. Dodajemy posiekany czosnek. wszystko nadal gotujemy. Cebulkę kroimy i smażymy na łyżce oleju. Dodajemy make i przesmażamy. Dodajemy na koniec do zupy kiedy już fasola będzie miękka. Przyprawiamy i jemy. Możemy podawać z kromką chleba.