milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Fasolka duszona z boczkiem i kielbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolkę podaję z duszonymi ziemniakami

Fasolka duszona z boczkiem i kielbasą

Składniki:

Fasolka duszona z boczkiem i kielbasą

 

  • 40 dag białej fasoli z puszki
  • pół kg wędzonego boczku
  • laska kiełbasy zwyczajnej
  • olej do smażenia
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • 2 małe cebule
  • ok. 3 łyżki majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolka duszona z boczkiem i kielbasą
Cebule obieramy i siekamy. Kiełbasę i boczek kroimy na małe kawałki, razem z cebulkami podsmażamy w rondlu na oleju. Dodajemy osączamy z zalewy fasolę razem z koncentratem pomidorowym. mieszamy. Dodajemy pokruszoną kostkę rosołową, podlewamy wodą i posypujemy majerankiem. Gotujemy kilka minut. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.