Sposób przygotowania:
Fasolka po bolońsku
Są takie dania, które lubimy jeść systematycznie. Jednym z nich jest fasolka po bretońsku. Co by się nikomu nie znudziła warto czasem ją nieco zmodyfikować. Fasolę moczymy ok. 12 godzin. Potem gotujemy do miękkości z dodatkiem dwóch ząbków czosnku i łyżki przyprawy do fasoli. Wody ma być nie za dużo, tak ciut nad fasole. Wrzucam pokrojona w śliczne okrągłe plasterki kiełbaskę na solidną patelnię razem z cebulka i przesmażam. Jak to wszystko w garnuszku ładnie się wymiesza dodaję do tego duży słoik Sosu Bolońskiego Łowicza. Podgotujmy to jeszcze chwile razem. Uff gar fasolki szybko i sprawnie wyczarowany na dodatek nieziemsko smaczny! Mamy spokój z gotowaniem… do następnego dnia bo fasolka z Sosem Bolońskim jest tak dobra, że każdy na pewno poprosi o repetę!
pacpaw
Avatea
Midgardum