Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasolę namoczyć na noc, rano przepłukać i ugotować do miękkości w świeżej wodzie. Cebulę i boczek pokroić i wrzucić na patelnię, przesmażyć.
Kiełbasę (użyłam drobiowej) pokroić w kostkę i wrzucić gdy boczek się wytopi, a cebula zarumieni. Dodać także przeciśnięty czosnek. Krótko razem smażyć (by nie przypalić czosnku), wlać trochę wody z gotowania fasoli, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać wszystkie przyprawy i dusić sos na małym ogniu 5 minut. Następnie dodać ugotowaną odcedzoną fasolę i wymieszać.
Dusić razem kilka minut
Kiełbasę (użyłam drobiowej) pokroić w kostkę i wrzucić gdy boczek się wytopi, a cebula zarumieni. Dodać także przeciśnięty czosnek. Krótko razem smażyć (by nie przypalić czosnku), wlać trochę wody z gotowania fasoli, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać wszystkie przyprawy i dusić sos na małym ogniu 5 minut. Następnie dodać ugotowaną odcedzoną fasolę i wymieszać.
Dusić razem kilka minut
karola25