wera0507

wera0507

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

fasolkę dzień wcześniej na noc koniecznie namoczyć .

fasolka po bretońsku

Składniki:

fasolka po bretońsku

 

  • 30 dkg. fasoli
  • 30 dkg. boczku wędzonego
  • 20 dkg. kiełbasy
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 5 cebul
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki tłuszczu

Sposób przygotowania:

fasolka po bretońsku
fasolkę ugotować w tej wodzie w której była moczona .
cebulę obrać pokroić w paski i podusić na tłuszczu z boczku , oprószyć mąką ,podlać wodą ,zagotować i przetrzeć przez sito . dodać koncentrat , pokrojoną kiełbasę i skwarki z boczku .
przyprawić papryką , maga , Vegetą , majerankiem .