Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasolę przebrać, umyć i namoczyć (najlepiej na noc) w przegotowanej wodzie. Następnie ugotować ją w wodzie, w której się moczyła. Boczek, kiełbasę i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wysmażyć na patelni. Dodać do ugotowanej na 3/4 fasoli dodać wędlinę z cebulką. Chwilę pogotować i dodać koncentrat. Przyprawić wg. smaku.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
Babciagramolka
Henia
To kiedy będziesz u mnie na fasolce?!
dusia30
Niuniaczka
Jojo
Henia
Mam chyba dzień wspomnień! A to wina mojego starego zeszytu, z którego są te przepisy!
Natala1210
Henia
Natala, zabieraj się z Bunią! Dla wszystkich wystarczy!!!
dusia30
Heniu,to jeszcze ja z mężem...Możemy?
Henia
Pewnie! Będzie weselej!
góralka