mloda

mloda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Fasolka po bretońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kobieca rzecz sycąca i rozgrzewająca

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 1 kg.fasolki białej biała
  • 4.pętla kiełbasy śląskiej
  • może być też mięso z kurczaka
  • 2 papryki czerwonej
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 ząbki czosnku
  • koncentrat pomidorowy
  • sól listek laurowy ziele ang.
  • zasmażka na koniec

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
opis przygotowania fasolkę czeba na noc namoczyć w dzień gotujemy aż do miekości z solą swiieże warzywa starte na tarcze grubszych oczkach ,ziele angi listkiem laur a międzyczasie udusić cebulkę z kiełbasą lub ugotowanym mięsiem potem dajemy czerwoną paprykę i gotowac na małym ogniu dodać przyprawy i sprasowany czosnek na koniec koncetrat pomidorowy na koniec zasmazka !