Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażyć na odrobinie oleju. Cebulę oczyścić, paprykę umyć i oczyścić z nasion, pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, warzywa pokroić według uznania i dodać do garnka z kiełbasą. Poddusić.
Do kiełbasy i warzyw dodać fasolkę z puszki, dodać wody tak aby wszystko było lekko przykryte. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy.
Wszystko razem podgotować mieszając. W razie potrzeby można fasolkę troszkę zagęścić mąką rozcieńczoną w odrobinie wody.
Podawać na ciepło z białym pieczywem.
Do kiełbasy i warzyw dodać fasolkę z puszki, dodać wody tak aby wszystko było lekko przykryte. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy.
Wszystko razem podgotować mieszając. W razie potrzeby można fasolkę troszkę zagęścić mąką rozcieńczoną w odrobinie wody.
Podawać na ciepło z białym pieczywem.