Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jest doskonałą potrawą na kolacje a nawet na obiad.Danie jest zdrowe a zarazem pożywne.Moi domownicy lubią fasolkę

Fasolka po bretońsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 0,5 kg fasolki
  • 0,5 kiełbasy śląskiej
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 przecier pomidorowy
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Na noc namaczamy fasolkę .Na drugi dzień fasolkę zalewany wodą , solimy i gotujemy .Gdy będzie się już gotować dodajemy włoszczyznę pokrojoną w kosteczkę , gotujemy .Następnie kroimy w kostkę kiełbasę i dokładamy do fasolki . Gotujemy całość do miękkości . Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.Zagęszczamy śmietaną.
Fasolka po bretońsku
na noc namaczamy fasolkę ,szybciej się ugotuje.
Fasolka po bretońsku
włoszczyznę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki.
Fasolka po bretońsku
kroimy również kiełbasę i dodajemy do fasolki.
Fasolka po bretońsku
pod koniec wkładamy przecier pomidorowy i doprawiamy.