Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Fasolka po bretońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na rewelacyjną, tradycyjną fasolkę po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
fasolke moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin, po tym czasie wode wylewamy i wlewamy nową i nastawiamy na gazie. kiełbaske kroimy w kostke i przesmażamy na 2 łyzkach margaryny razem z cebulką pokrojoną w bardzo drobną kostke, dodajemy do fasolki, boczek kroimy w cienkie i krótkie plasterki i tez smażymy. Dodajemy przyprawy do smaku i koncentrat pomidorowy. Do zasmażki dajemy kopiata łyżke margaryne i ok 4 łyzki mąki i przesmazamy na patelni a następnie łączymy z fasolką, gdy wszystko jest miękkie to podajemy z chlebem lub bułką.