Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku 13
Fasolkę namoczyłam dzień wcześniej na noc w zimnej wodzie. Z samego rana wstawiłam ją w 3 litrach wody dodałam ziele angielskie , liść laurowy .pieprz w ziarnkach. Żeberka umyłam odkroiłam od nich mięso tyle ile dałam pokroiłam drobno i wstawiłam na patelnie podsmażyłam z odrobiną soli i papryk mielonych słodkiej i ostrej . Po usmażeniu obrałam mięsko z kości i dodałam do reszty mięsa . Przełozyłam do fasoli . Gotowałam na małym ogniu pod przykryciem 1.1/2 godziny . Pokroiłam pieczarki i dodałam do fasolki , przecier pomidorowy i gotowałam jakieś 30 minut , posmakowałam czy nic nie brakuje brakował mi trochę soli i ostrości to doprawiłam na samym końcu chili . Dodałam wtedy majeranek chwile jeszcze pogotowałam i była gotowa fasolka. Smacznego.