gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Fasolka po bretońsku 14

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fasolę przekładamy do miski i zalewamy wodą ...

Fasolka po bretońsku 14

Składniki:

Fasolka po bretońsku 14

 

  • opakowanie fasoli Jaś (500gram)
  • 200-250 gram koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu łagodnego
  • 300 gram kiełbasy zwyczajnej
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • margaryna do smażenia
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 14
Fasolę przekładamy do miski i zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc do napęcznienia. Napęczniałą fasolkę przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości dodając kostkę rosołową, trochę soli i pieprzu. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie przyprawiając ją solą, pieprzem i ostrą papryką. Gdy fasolka będzie miękka odlewamy nadmiar wody i dodajemy do fasoli podsmażoną kiełbasę. Całość mieszamy. Do fasoli dodajemy koncentrat i ketchup, mieszamy. Jeżeli potrzeba przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Smacznego