MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Fasolka po bretońsku 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna pikantna fasolka z papryką , danie na obiad.

Fasolka po bretońsku 2. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 2.

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 2.
Fasolkę opłukujemy , przekładamy do pojemnika , zalewamy przegotowaną zimną wodą i odstawiamy na noc . Następnego dnia fasolkę przekładamy do garnka, wlewamy także wodę w której się moczyła, dodajemy pieprz i gotujemy przez 20 minut, ma być miękka.Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę. Marchew obieramy i kroimy w plasterki.Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę, kiełbasę, paprykę, doprawiamy solą, pieprzem , papryką, mieszamy i wszystko smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.Do garnka wsypujemy marchew i przekładamy zawartość patelni, wszystko mieszamy.Wlewamy sok pomidorowy i wszystko razem gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Podajemy na gorąco z listkami bazylii.
Fasolka po bretońsku 2.
Namoczony groch gotujemy przez 20 minut.
Fasolka po bretońsku 2.
Do dania potrzedna jest papryka, cebula,kiełbasa.
Fasolka po bretońsku 2.
Na patelni smazymy cebulę,paprykę i kiełbasę.
Fasolka po bretońsku 2.
Wszystkie składniki łączymy w garnku ,mieszamy i razem gotujemy 10 minut.