Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku 2.
Fasolkę opłukujemy , przekładamy do pojemnika , zalewamy przegotowaną zimną wodą i odstawiamy na noc . Następnego dnia fasolkę przekładamy do garnka, wlewamy także wodę w której się moczyła, dodajemy pieprz i gotujemy przez 20 minut, ma być miękka.Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę. Marchew obieramy i kroimy w plasterki.Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę, kiełbasę, paprykę, doprawiamy solą, pieprzem , papryką, mieszamy i wszystko smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.Do garnka wsypujemy marchew i przekładamy zawartość patelni, wszystko mieszamy.Wlewamy sok pomidorowy i wszystko razem gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Podajemy na gorąco z listkami bazylii.