Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku 3
Groch płuczemy, zalewamy przegotowaną zimną wodą i ostawiamy na 10 godzin. Namoczony groch gotujemy w tej samej wodzie dodając liście laurowe, ziele angielskie, pieprz przez 30 minut. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, kiełbasę kroimy w talarki. Na patelnię teflonową wsypujemy kiełbasę i smażymy przez 10 minut, następnie dodajemy cebulę,pieprz i sól mieszamy i smażymy przez następne 5 minut. Usmażoną kiełbasę z cebulą i wytopionym tłuszczem wlewamy do garnka z fasolką. Dodajemy kostkę i sok pomidorowy, mieszamy i gotujemy razem przez 10 minut. Na samym końcu wsypujemy majeranek.Jeśli fasolkę musimy zagęścić to wystarczy pół szklanki ugotowanego grochu dokładnie rozgnieść i wlać do fasolki. Smacznego.
sezamka