MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Fasolka po bretońsku 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, pachnąca fasolka po bretońsku na pyszny obiad.

Fasolka po bretońsku 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 3

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 3
Groch płuczemy, zalewamy przegotowaną zimną wodą i ostawiamy na 10 godzin. Namoczony groch gotujemy w tej samej wodzie dodając liście laurowe, ziele angielskie, pieprz przez 30 minut. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, kiełbasę kroimy w talarki. Na patelnię teflonową wsypujemy kiełbasę i smażymy przez 10 minut, następnie dodajemy cebulę,pieprz i sól mieszamy i smażymy przez następne 5 minut. Usmażoną kiełbasę z cebulą i wytopionym tłuszczem wlewamy do garnka z fasolką. Dodajemy kostkę i sok pomidorowy, mieszamy i gotujemy razem przez 10 minut. Na samym końcu wsypujemy majeranek.Jeśli fasolkę musimy zagęścić to wystarczy pół szklanki ugotowanego grochu dokładnie rozgnieść i wlać do fasolki. Smacznego.
Fasolka po bretońsku 3
Namoczoną fasolkę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem przez 30 minut.
Fasolka po bretońsku 3
Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę a następnie dodajemy cebulę.
Fasolka po bretońsku 3
Fasolkę łączymy z kiełbasą , wlewamy sok pomidorowy, dodajemy kostkę i gotujemy razem przez 10 minut.