mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Fasolka po bretońsku 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tradycyjna fasolka po bretońsku .

Fasolka po bretońsku 5

Składniki:

Fasolka po bretońsku 5

 

  • 1 kg fasoli jaś
  • 2 laski kiełbasy
  • przecier pomidorowy
  • 1 cebula
  • kość wędzona
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • mąka do zagęszczenia

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 5
Fasolkę zalać zimną wodą i moczyć całą noc . Przełożyć do garnka i dodać szklankę wody dodać kość wędzoną .drobno posiekać cebulkę , kiełbasę pokroić w plasterki podsmażyć razem na patelni i przełożyć do fasoli , dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku .Gotować na wolnym ogniu do miękkości fasoli , zagęścić wodą z mąka .