DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Fasolka po bretońsku inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masz ochotę na tradycyjne danie w innej wersji? Ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Fasolka z nutką pikanterii! Mmmmniam!

Fasolka po bretońsku inaczej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka po bretońsku inaczej

 

  • 400 g fasola Jaś drobna,
  • 1 słoik koncentrat pomidorowy,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • do smaku bazylia (świeża),
  • do smaku oregano ,
  • do smaku pietruszka suszona,
  • 3 łyżeczki sos meksykański,
  • 2 sztuki cebula biała,
  • 2 sztuki kiełbasa śląska

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku inaczej
Cebulę i kiełbasę posiekać i podsmażyć. Fasolkę namoczyć na noc, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Dodać koncentrat, zioła i przyprawy i sos , kiełbasę i cebulę- smacznego!
Fasolka po bretońsku inaczej
Etap 1
Fasolka po bretońsku inaczej
Etap 2
Fasolka po bretońsku inaczej
Etap 3