Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku na żeberkach
Fasole namaczamy w zimnej wodzie na 12 godz ( najlepiej na noc ) . Wlewamy pół garnka zimnej wody i czekamy aż się zagotuje , w tym czasie obtaczamy żeberka w czerwonej przyprawie delikat do mięs i smażymy na patelni aż się trochę przypalą . Gdy już woda się zagotuje zmniejszamy ogień i dodajemy żeberka i pokrojoną marchewkę w raz z kostkami rosołowymi z kury oraz dodajemy wędzony boczek . po 10 minutach dodajemy fasole białą i gotujemy 2 godz. Po 2 godz wyciągamy mięso i boczek , kroimy w kosteczkę i wrzucamy z powrotem . Na patelnię wrzucamy kiełbasę pokrojoną w kosteczkę smażymy i chlup do garnka . Na tuż przed końcem natka pietruszki i natka koperku dużo można dać i solą i pieprzem do smaku . A na koniec koncentrat pomidorowy oraz małą łyżeczkę cukru i gotujemy jeszcze 10 minut . SMACZNEGO!!!!!!!!