Sposób przygotowania:
Fasolka po mojemu
Sposób wykonania wywaru warzywnego: Pietruszka, marchewka, seler, por, natka pietruszki i natka selera to wszystko dokładnie oczyszczamy i dość grubo pokrojone wrzucamy do garnka z wodą. Wstawiamy na mały ogień i gotujemy około 30 minut. Tak przygotowany wywar odcedzamy od warzyw i wlewamy do dużego garnka. Sposób przygotowania fasolki: Namoczoną fasolę ( najlepiej zrobić to dzień wcześniej) odcedzamy z wody i wrzucamy do garnka z wywarem. Cebulkę obieramy i drobno kroimy w kosteczkę i podsmażamy lekko na rozgrzanej patelni z masłem. Po podsmażeniu wrzucamy do garnka. Kolejno kroimy wędlinę lub kiełbasę i boczek i również podsmażamy. I znów wrzucamy gotowe do garnka. Tak gotujemy przez około 1 godzinę, jeśli fasola będzie już miękka dodajemy wszystkie przyprawy i wlewamy sok pomidorowy, doprawiamy według własnego gustu. Smacznego