Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Fasolka smażona na maśle z bułka tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka smażona na maśle z bułką tartą to dodatek do mięsa który fajnie się z nim komponuje. Polecam.

Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka smażona na maśle z bułka tartą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka smażona na maśle z bułka tartą
Fasolkę oczyszczamy, odkrajmy końce, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Na koniec gotowania solimy łyżeczką soli i po 5 minutach odcedzamy. Fasolkę kroimy na słupki. Na dużej patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę, dodajemy bułkę tartą i przyprawę w płynie. Przesmażamy na złoto i podajemy.
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą
Etap 1 fasolkę szparagową oczyszczamy i odcinamy końce
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą
Etap 2 gotujemy fasolkę do miękkości a następnie kroimy
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą
Etap 3 na dużej patelni roztapiamy masło
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą
Etap 4 wrzucamy fasolkę doprawiamy i posypujemy bułką przesmażamy