Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Fasolka smażona z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie podawać z pieczywem.

Fasolka smażona z pomidorami

Składniki:

Fasolka smażona z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka smażona z pomidorami
Fasolę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, wrzucić do 1 l wrzątku, dodać sól i cząber, gotować 15 min. Osaczyć, ostudzić, wyjąć listki. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić, osaczyć z soku i pestek, miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Natkę umyć, posiekać. Połowę margaryny rozgrzać na patelni, wrzucić pomidory i czosnek, przyprawić solą, pieprzem, smażyć przez 2-3 min, przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać pozostałą margarynę, wrzucić fasolę, smażyć przez 2 min. Usmażone pomidory wyłożyć na fasolę, posypać natką, ozdobić cząbrem.