justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wcześniej nie lubiłam fasolki szparagowej, teraz często gości na moim stole.

Fasolka szparagowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa
Obie fasole umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale żeby nie była za bardzo rozgotowana. Odcedzić na sitko i odstawić na około 10 minut żeby nieco ostygła. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić fasolki. Doprawić solą, pieprzem i posypać bułką tartą. Podsmażyć kilka minut, delikatnie mieszając co jakiś czas, do momentu aż bułka nieco się zrumieni.
Fasolka szparagowa
Etap 1gotujemy fasolę
Fasolka szparagowa
Etap 2dodajemy bułkę
Fasolka szparagowa
Etap 3smażymy