Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fasolka szparagowa z boczniakami i płatkami kukurydzianymi to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem.

Fasolka szparagowa inaczej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa inaczej

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa inaczej
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli, osączyć i pokroić na kawałki. Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w paski. Masło rozgrzać w woku, wsypać grzyby i podsmażyć. Następnie dodać pokruszone płatki kukurydziane i delikatnie przyrumienić. Wymieszać z fasolką, doprawić do smaku, przyprawą, pieprzem i sosem sojowym, podgrzać i podawać.
Fasolka szparagowa inaczej
Pokrojone w paski grzyby podsmażyć na maśle
Fasolka szparagowa inaczej
Wsypać pokruszone płatki i lekko zrumienić
Fasolka szparagowa inaczej
Ugotowaną fasolkę szparagową pokroić na kawałki
Fasolka szparagowa inaczej
Połączyć z grzybami doprawić do smaku wymieszać