Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Fasolka szparagowa opruszona bułką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

można jeść samą lub jako dodatek do obiadu

Fasolka szparagowa opruszona bułką

Składniki:

Fasolka szparagowa opruszona bułką

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa opruszona bułką
fasolkę szparagową myjemy, a następnie z każdej jednej obcinamy końcówki. W dużym garnku nastawiamy wodę, wsypujemy łyżeczkę soli i kiedy zacznie wrzeć wrzucamy fasolkę i obgotowujemy do miękkości. W wysokiej patelni rozpuszczamy masło, po czym dodajemy odcedzoną fasolkę oraz wsypujemy bułkę tartą. Całość przesmażamy, po czym możemy już podawać. Ja fasolkę podałem do drugiego dania, ale można jeśc również samą.