Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka szparagowa panierowana jest pyszna na zimno i na gorąco.

Fasolka szparagowa panierowana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa panierowana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa panierowana
Fasolkę szparagową oczyścić, myć i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajko wybić do miseczki, wymieszać z vegetą. Fasolkę oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Fasolka szparagowa panierowana
Ugotowaną fasolkę wyjąć z wody, lekko ostudzić
Fasolka szparagowa panierowana
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej
Fasolka szparagowa panierowana
Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła