mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Fasolka szparagowa po prowansalsku..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne, lekkie, proste danie z fasolki szparagowej i pomidorów

Fasolka szparagowa po prowansalsku.. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa po prowansalsku..

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po prowansalsku..
Fasolkę myję, usuwam końcówki, kroję na kawałki ok. 4 cm. Gotuję fasolkę w osolonej i osłodzonej wodzie do miękkości. Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję na ćwiartki. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaję pokrojone pomidory, tymianek i całość duszę, aż pomidory się rozpadną. Doprawiam na koniec do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wkładam pokrojoną fasolkę, mieszam i duszę jeszcze ok. 5 minut. Na koniec posypuję danie posiekaną natką pietruszki.
Fasolka szparagowa po prowansalsku..
Cebulę i czosnek obieram, kroję i podsmażam na oleju
Fasolka szparagowa po prowansalsku..
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram i kroję
Fasolka szparagowa po prowansalsku..
Do podsmażonej cebuli, pomidorów i czosnku dodaję fasolkę
Fasolka szparagowa po prowansalsku..
Danie doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami