piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Fasolka szparagowa polana sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i pełne witamin danie.

Fasolka szparagowa polana sosem

Składniki:

Fasolka szparagowa polana sosem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa polana sosem
Z fasolki szparagowej odcinamy końce i dokładnie płuczemy. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości na średnim ogniu.
Przygotowujemy sos:
Jogurt naturalny przelać do miseczki.Do przelanego jogurtu dodać 1 małą łyżeczkę pieprzu ziołowego.Wymieszać składniki.Następnie dokładamy 2 stołowe łyżki majonezu i 1 stołowa łyżkę gęstej śmietany.Mieszamy do połączenia się składników. Po ugotowaniu i odsedzeniu z wody fasolkę polewamy przygotowanym sosem.