pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Fasolka szparagowa w cieście sezamowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kolejny pomysł na sezonowe warzywo

Fasolka szparagowa w cieście sezamowym

Składniki:

Fasolka szparagowa w cieście sezamowym

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w cieście sezamowym
Mąkę mieszamy z sezamem, łączymy z piwem i wyrabiamy gładkie ciasto. Przyciętą i pozbawioną włókien fasolkę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym głębokim oleju po 2 min na złoty kolor. Wykładamy na papierowy ręcznik i pozbywamy się nadmiaru tłuszczu. Z sosu, soku z limonki i cukru robimy sos wszystko mieszając. Fasolkę podajemy polaną sosem.