Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Fasolka szparagowa w zalewie słodko kwaśnej jest wspaniała do obiadu lub sałatek.

Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie
Fasolkę umyć, wsypać do wrzącej wody, zagotować, odcedzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać sok, ocet, olej, wsypać cukier, sól, dodać czosnek i pieprz. Zagotować, wsypać fasolkę i gotować 8-10 minut. Fasolkę wraz z sokiem przełożyć do słoików, założyć zakrętki, włożyć do garnka, zalać wodą, pasteryzować około 20 minut.
Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie
Sok pomidorowy z octem olejem i przyprawami zagotować
Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie
Fasolkę w zalewie gotować około 8-10 minut