szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

fasolka szparagowa z duszoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

fasolka szparagowa z duszoną czerwoną cebulką

fasolka szparagowa z duszoną cebulką

Składniki:

fasolka szparagowa z duszoną cebulką

 

Sposób przygotowania:

fasolka szparagowa z duszoną cebulką
Fasolkę umyć,osuszyć,odciąć końce. Wrzucić do osolonego wrzątku. Ugotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę. Dusić ok 5 minut, . Fasolę wyłożyć na talerz.Dodać odrobinę masła.Wymieszać Na niej ułożyć warstwę uduszonej cebuli. Posypać szczypiorkiem,Oprószyc solą, pieprzem , ostrą , mieloną papryką.Skropic oliwą i sokiem z cytryny