Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z marchewką na zimę
Fasolkę szparagową oczyścić i umyć. Marchewki oczyścić i pokroić w cieńsze słupki. Zalać wodą, dodać pół łyżeczki soli i gotować około 15 min do miękkości. Odcedzić i powkładać do słoików. Dodać do każdego słoika po 2-3 plasterki cebuli i zalać gorącą zalewą.Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 min. Zalewa; ocet, cukier, goździki i liść laurowy podgrzać do rozpuszczenia się cukru.
![Fasolka szparagowa z marchewką na zimę Fasolka szparagowa z marchewką na zimę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-marchewka-na-zime-222862.jpg)
![Fasolka szparagowa z marchewką na zimę Fasolka szparagowa z marchewką na zimę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-marchewka-na-zime-222863.jpg)
![Fasolka szparagowa z marchewką na zimę Fasolka szparagowa z marchewką na zimę](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-marchewka-na-zime-222864.jpg)