Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Fasolka szparagowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetny dodatek do mięs

Fasolka szparagowa z migdałami

Składniki:

Fasolka szparagowa z migdałami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z migdałami
Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 4 cm kawałki. Ugotować do miękkości w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić. Cytrynę pozbawić skórki i pestek. Migdały sparzyć, obrać ze skórek posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać ugotowaną fasolkę, cytrynę i pietruszkę. Podprawić solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.