Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z pieczarkami ..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fasolkę podawać gorącą jako dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z pieczarkami ..

Składniki:

Fasolka szparagowa z pieczarkami ..

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z pieczarkami ..
Fasolkę wrzucić do garnka do wrzącej osolonej wody z dodatkiem soli, masła, cukru i soku z cytryny. Gotować około 15 minut, odcedzić, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekane pieczarki i paprykę, dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, tymianek, wymieszać. Zalać fasolkę, posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku w temp 180 stopni przez 5 minut.