Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem
Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedzić na sitku lub durszlaku. Nieco przestudzoną ugotowaną fasolkę przełożyć do naczynia, w którym będzie podawana całość. Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu fasolki (ja użyłam tak zwanych pomidorów śliwkowych, ale można wykorzystać dowolną odmianę pomidorów). Fasolkę i pomidory oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi. Fetę pokroić w kostkę, rozdrobnić na mniejsze kawałki i przełożyć na fasolkę z pomidorami. Na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i podsmażyć, podprażyć na niej sezam aż się zarumieni. Przełożyć ciepły jeszcze sezam na fetę, na wierzch całości.
marietta