Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem
Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedzić na sitku lub durszlaku. Nieco przestudzoną ugotowaną fasolkę przełożyć do naczynia, w którym będzie podawana całość. Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu fasolki (ja użyłam tak zwanych pomidorów śliwkowych, ale można wykorzystać dowolną odmianę pomidorów). Fasolkę i pomidory oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi. Fetę pokroić w kostkę, rozdrobnić na mniejsze kawałki i przełożyć na fasolkę z pomidorami. Na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i podsmażyć, podprażyć na niej sezam aż się zarumieni. Przełożyć ciepły jeszcze sezam na fetę, na wierzch całości.
![Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-pomidorami-feta-i-sezamem-304354.jpg)
![Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-pomidorami-feta-i-sezamem-304355.jpg)
![Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fasolka-szparagowa-z-pomidorami-feta-i-sezamem-304356.jpg)
marietta