anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Fasolka szparagowa z sałatą rzymską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak przygotowaną sałatę można podać, jako dodatek do obiadu, również świetnie smakuje z grillowanym mięsem.

Fasolka szparagowa z sałatą rzymską

Składniki:

Fasolka szparagowa z sałatą rzymską

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z sałatą rzymską
Najlepiej jest zacząć od przygotowania dresingu: dokładnie wymieszać jogurt z majonezem, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i solą, ale ostrożnie, bo kapary są słone.
Piniowe orzeszki lekko zrumienić na suchej patelni.
Liście sałaty, umyte i osuszone, porwać na mniejsze kawałki i rozłożyć na talerzach. Dodać pokrojoną fasolkę, pokruszony biały ser, kapary i orzeszki.
Tuż przed podaniem sałatę polać wcześniej przygotowanym dresingiem i posypać szczypiorkiem.