alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Fasolka szparagowa z tofu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka szparagowa z tofu podana na obiad

Fasolka szparagowa z tofu

Składniki:

Fasolka szparagowa z tofu

 

  • 40 dag fasoli szparagowej
  • 2 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 30 dag tofu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka przypraw korzennych
  • 3/4 szklanki wywaru z warzyw
  • 2 łyżeczki ziarna sezamu

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z tofu
Ser pokroić w kostkę. Obrać cebulę i posiekać. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Rozetrzeć cebulę z czosnkiem i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wsypać tofu. Smażyć 3 minuty. Pokroić fasolkę. Wsypać z ziołami. Doprawić sokiem z cytryny. Zalać wywarem. Zagotować. Po zmniejszeniu ognia gotować jeszcze ok. 10 minut. Podawać.