agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna fasolka idealna na każdą okazję

Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą
Przygotować składniki na danie. Fasolkę umyć bardzo dokładnie pod bieżąca wodą, usunąć niejadalne końce, wstawić do gotowania do osolonej wody i gotować al dente. Odcedzić fasolkę. Na patelni rozpuścić margarynę, wsypać bułkę tartą i podsmażyć bułkę na tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Porcjować gorąca fasolkę na talerze, na wierzch nakładać zrumienioną bułkę tartą z tłuszczem. Podawać na ciepło.
Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą
Fasolka szparagowa zieelona oraz masłowa z bułką tartą
Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą
Gotowa bułka tarta przyrumieniona na tłuszczu
Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą
Tutaj jeszcze gotująca się fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z wody z bułką tartą
Gotowa bułka tarta przyrumieniona na tłuszczu