halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Fasolka szparagowa żółta w mięsie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z mięsa mielonego można "wyczarować" smaczne kotlety , w różnych kształtach i z różnymi dodatkami w środku.

Fasolka szparagowa żółta w mięsie

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta w mięsie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa żółta w mięsie
Fasolkę umyć, jeśli jest z łykiem to usunąć. Ugotować al dente w wodzie posolonej do smaku. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki. Następnie zmielić z obraną cebulą oraz czosnkiem. Do mięsa dodać bułkę, liście siekane selera, jajko i wyrobić. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wyrobić mięso. Z mięsa formować cienkie prostokąty długości fasolki, układać po 4 fasolki lub więcej wg uznania, zawinąć w mięso, uformować "rulony". Panierować w kaszy mannie. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.