Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka w koperkowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fasolka szparagowa w koperkowym sosie jest wyśmienitym dodatkiem do obiadu. Łatwa, smaczna i szybka do zrobienia.

Fasolka w koperkowym sosie

Składniki:

Fasolka w koperkowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka w koperkowym sosie
Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Ugotowaną odcedzić, osączyć i wyłożyć na półmisek. Z masła i mąki pszennej zrobić jasną zasmażkę. Połączyć z rosołem, dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody, wymieszać, zagotować. Następnie połączyć z serem, zieleniną i żółtkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Gorącym sosem oblać fasolkę, podawać.

Tagi:

sery ser fasolka