wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Potrawkę podawać z ryżem i sosem koperkowym :)

Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

Składniki:

Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Potrawka rybna z fasolką i pieczarkami
Rybę rozmrażamy, kroimy w kostkę (ok 3X3cm), przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki na 10 minut. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy do miękkości z dodatkiem vegety. Pieczarki kroimy w grube plastry, cebulkę w drobną kostkę, smażymy razem na oleju, przyprawiamy. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy (ryba powinna być lekko zarumieniona,. Do półmiska układamy rybę , pieczarki, fasolkę szparagową. Podajemy z ryżem, polewamy sosem. Polecam mój -> cebulowo koperkowy :D Smacznego !!!

Tagi:

ryba ryby fasolka