Sposób przygotowania:
Fasolka w pomidorach z kiełbasą
Fasolkę myję, obciam końcówki i gotuję w osolonej wodzie.
W międzyczasie siekam drobno cebulkę, szklę na łyżce oleju. Dodaję zmiażdżony czosnek, chwilę smażę.
Ugotowaną fasolę odcedzam i pozostawiam do ostudzenia. Po czym kroję fasolkę na kawałki.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Dodaję do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę duszę, dodaję zioła i doprawiam do smaku. Na patelni na łyżce oleju podsmażam kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodaję do sosu i mieszam.
Podaję na gorąco z chlebem.
W międzyczasie siekam drobno cebulkę, szklę na łyżce oleju. Dodaję zmiażdżony czosnek, chwilę smażę.
Ugotowaną fasolę odcedzam i pozostawiam do ostudzenia. Po czym kroję fasolkę na kawałki.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Dodaję do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę duszę, dodaję zioła i doprawiam do smaku. Na patelni na łyżce oleju podsmażam kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodaję do sosu i mieszam.
Podaję na gorąco z chlebem.