Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Książka Kucharska: Pyza zdradza przepisy na dania z kurkami

Fasolka z kurkami w/g Bahusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

dzięki Bahusowi poznałam nowe połączenie, bardzo smaczne

Fasolka z kurkami w/g Bahusa

Składniki:

Fasolka z kurkami w/g Bahusa

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z kurkami w/g Bahusa
Fasolkę opłukać, przyciąć końce, ew. pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do lekko osolonej i posłodzonej wody, ugotować al’dente, osączyć. Cebulę i czosnek obrać, pokroić drobno. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać oczyszczone dokładnie i opłukane grzyby, smażyć mieszając ok. 10 min. a gdy zmiękną dodać zblanszowaną fasolkę, wymieszać, Doprawić pieprzem, tymiankiem i ew. solą. Podawać na gorąco jako dodatek do mięs albo samodzielne danie.

Tagi:

fasolka