renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Fasolka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię fasolę, tym razem przygotowałam fasolkę z pieczarkami, kiełbaską i mięsem z udźca indyka.

Fasolka z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka z pieczarkami

 

  • 500 g fasoli Jaś
  • 500 g kiełbasy wiejskiej
  • 100 g pieczarek
  • 500 g mięsa z udźca indyka
  • 1 cebula
  • 2-3 liscie laurowe
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • Przyprawy do smaku: sól, pieprz, mielony kminek, wędzona papryka, majeranek suszony
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • koperek

Sposób przygotowania:

Fasolka z pieczarkami

Etap 1

Fasolka z pieczarkami
Na początek fasolę należy namoczyć na 12 godzin.

Fasole namoczyć na przynajmniej 12 godzin. Po tym czasie wodę odlać i nalać świeżej, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować.

Etap 2

Fasolka z pieczarkami
Mięso z indyka pokroić w kostkę i dusić z cebulą.

W osobnym garnku dusić z cebulą pokrojone w kostkę mięso z indyka. Troszkę doprawić sola i wędzoną papryką.

Etap 3

Fasolka z pieczarkami
Kiełbasę wiejską pokroić w plasterki i podsmażyć z pieczarkami.

Na patelni podsmażyć kiełbasę i pieczarki.

Etap 4

Fasolka z pieczarkami
Wszystkie składniki należy połączyć w garnku z fasolą, gotować.

Gdy fasola będzie miękka, mięso z indyka również to wszystkie składniki należy połączyć. Do garnka z gotującą się fasolą dodać kiełbasę z pieczarkami i mięso z cebulą, oraz koncentrat pomidorowy.w razie potrzeby dolać wody. Pogotować razem około 10 minut.

Etap 5

Fasolka z pieczarkami
Na koniec fasolkę należy doprawic do smaku przyprawami. Smacznego!!!

Pod koniec gotowania doprawić przyprawami do smaku. Przed podaniem posypać natka koperku. Smacznego