Sposób przygotowania:
Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami
Fasolę przebieramy, płuczemy i zalewamy wodą na noc. Następnie odlewamy wodę, zalewamy świeżą i stawiamy do gotowania.
Pieczarki obieramy, kroimy i przesmażamy, dodajemy cebulę i razem chwile dusimy. Oprószamy mąką i energicznie mieszamy. Dodajemy do fasoli. Solimy i dodajemy przyprawy.
Kiełbasę kroimy dowolnie ostrym nożem, wrzucamy na chwile na rozgrzany olej i obsmażamy, dodajemy do fasolki.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Wszystko razem przez chwilę gotujemy.
Pieczarki obieramy, kroimy i przesmażamy, dodajemy cebulę i razem chwile dusimy. Oprószamy mąką i energicznie mieszamy. Dodajemy do fasoli. Solimy i dodajemy przyprawy.
Kiełbasę kroimy dowolnie ostrym nożem, wrzucamy na chwile na rozgrzany olej i obsmażamy, dodajemy do fasolki.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Wszystko razem przez chwilę gotujemy.