katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Fasolka dobrze smakuje z kromką pieczywa albo wykorzystana jako dodatek do obiadu. Jest bardzo smaczna.

Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami

Składniki:

Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami
Fasolę przebieramy, płuczemy i zalewamy wodą na noc. Następnie odlewamy wodę, zalewamy świeżą i stawiamy do gotowania.

Pieczarki obieramy, kroimy i przesmażamy, dodajemy cebulę i razem chwile dusimy. Oprószamy mąką i energicznie mieszamy. Dodajemy do fasoli. Solimy i dodajemy przyprawy.

Kiełbasę kroimy dowolnie ostrym nożem, wrzucamy na chwile na rozgrzany olej i obsmażamy, dodajemy do fasolki.

Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Wszystko razem przez chwilę gotujemy. 

Tagi:

fasolka