kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na potrawkę z fasolki szparagowej, pieczarek i papryki z dodatkiem chudej wędliny. Polecam na obiad lub kolację.

Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki
Fasolkę szparagową myjemy, odsączamy z wody i odcinamy końcówki, a następnie kroimy w kilku centymetrowe kawałki. Papryki myjemy i pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę. 

Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, a obrany czosnek w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy przez chwilę i dodajemy paprykę i fasolkę. Przesmażamy około 5 minut i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Następnie przesmażamy pieczarki i wędlinę i dodajemy do garnka z warzywami.

Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki
Umytą i odsączoną z wody fasolkę kroimy na kawałki.
Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki
Obrane pieczarki i wędlinę kroimy w kostkę.
Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki
Do przesmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy papryki.
Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki
Następnie dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową.