Sposób przygotowania:
Potrawka z fasoli szparagowej, pieczarek i papryki
Fasolkę szparagową myjemy, odsączamy z wody i odcinamy końcówki, a następnie kroimy w kilku centymetrowe kawałki. Papryki myjemy i pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, a obrany czosnek w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy przez chwilę i dodajemy paprykę i fasolkę. Przesmażamy około 5 minut i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Następnie przesmażamy pieczarki i wędlinę i dodajemy do garnka z warzywami.
Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, a obrany czosnek w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy przez chwilę i dodajemy paprykę i fasolkę. Przesmażamy około 5 minut i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Następnie przesmażamy pieczarki i wędlinę i dodajemy do garnka z warzywami.
Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
SylaUla
kuchenny świat