iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fasolka z warzywami na słodko-ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki garnek tej pysznej potrawy powinien straczyć na 3 dni rozchodzi się w jeden dzień .

Fasolka z warzywami na słodko-ostro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka z warzywami na słodko-ostro

 

  • 1 opakowanie fasola Jaś,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/4 szt seler korzeniowy,
  • 1 szt Pomidory krojone z puszki,
  • 1 szt przecier pomidorowy,
  • 3 łyżki mąka,
  • 2 szt liść laurowy,
  • 2 kulki ziele angielskie,
  • 1/2 łyżeczki pieprz czarny grubo mielony
  • Kucharek - uniwersalna lub wegeta
  • przyprawa do dań z fasoli Prymat,
  • 2 szt cebula biała,
  • 1/2 kg kiełbasa zwyczajna ,
  • natka pietruszki świeża
  • łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z warzywami na słodko-ostro
Dzień przed gotowaniem namaczamy fasole ,powinna moczyc sie cała noc. Do dużego garnka wkładamy namoczoną fasolę -opłukaną zalewamy wodą .Dodajemy lisć laurowy ,ziele angielskie .Gotujemy ok 40 min . Dodajemy starte na dużych oczkach warzywa i kucharek ok 2 łyżki . Na patelni smażymy pokrojoną cebulę i kiełbasę w kostkę . Do fasoli dodajemy pomidory z puszki,przecier i przyprawę do fasoli ok 1/2 opakowania . Po chwili jak się zagotuje dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą .Gotujemy ok 30 min na małym ogniu mieszając od czasu do czasu . Zaciągamy mąką dodajemy pieprz , łyżke cukru i natkę pietruszki Mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy
Fasolka z warzywami na słodko-ostro
Fasole typu jas moczymy całą noc żeby sie szybciej w daniu ugotowała
Fasolka z warzywami na słodko-ostro
Cebule białą i kiełbasę kroimy wkostke smazymy na patelni