Sposób przygotowania:
Fasolkowa tarta na razowym spodzieETAP 1
CIASTO: Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki. Zagniatamy energicznie ciasto.
ETAP 2
Gotowe wykładamy na przygotowaną formę. Formujemy wyższe brzegi. Widelcem nakłuwamy ciasto w kilku miejscach. Ciasto podpiekamy około 10 minut. Na podpieczone wykładamy nadzienie i ponownie zapiekamy do piekarnika na około 25 minut (180°).
ETAP 3
NADZIENIE: Fasolkę gotujemy na półmiękko w osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzamy i delikatnie studzimy.
ETAP 4
Do garnuszka przekładamy jajka, śmietanę, ser. Składniki miksujemy. Na koniec dodajemy tymianek oraz przyprawy do smaku.
Gotowe spoiwo wylewamy na podpieczony razowy spód.
ETAP 5
Na wierzchu układamy ugotowaną fasolkę oraz pokrojoną w kostkę wędlinę. Całość ponownie wstawiamy do piekarnika.
SylaUla